Brooks B17 Standard Aged Zadel - Bruin

€ 150,00 € 116,49

Bespaar 22% (-€ 33,51)

Product niet op voorraad

Voer jouw e-mailadres in en we laten je weten wanneer het beschikbaar is.

Specificaties Brooks B17 Standard Aged Zadel - Bruin

  • Rails: Zwart gekleurd steel.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 242mm x Breedte 176mm x Hoogte 58mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 470 grs.

Omschrijving

De B17 is het paradepaardje van Brooks, ideaal voor lange afstand sporten, touring, trekking en atb gebruik. Dit zadel is al meer dan 100 jaar op de markt, het werd al in de catalogus van 1898 opgenomen. Dit model is verkrijgbaar voor heren en dames: De B17 (heren) en B17 S (dames). Het standaard model komt met een zwarte stalen rails, de B17 Special komt met copper plated steel metaalwerk, en de B17 Titanium … Zowel de B17 Special en de Titanium variant komen met hand gehamerde koperen klinknagels.

Aged. Comfort vanaf de eerste dag, vormt zich makkelijk naar jouw figuur, geregen om de vorm te behouden:

De zadels in onze Aged range hebben een zeer uitgesproken soepel leren top. Ze kunnen het best omschrven worden als "comfortabel vanaf de eerste dag", of inderdaad "immediately broken in". De Aged range werd ontworpen voor de fietser die graag op een leren zadel wil rijden maar geen tijd wil investeren in het 'breaking-in' van een traditioneel model. De soepelheid van het aged leer van onze Aged range is gegarandeerd door een speciale mix van oliën en waxen die ingemasseerd worden voor productie.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Reviews Brooks B17 Standard Aged Zadel - Bruin

Schrijf uw review. Beoordeel dit product als eerste

Klanten die Brooks B17 Standard Aged Zadel - Bruin kochten, kochten ook

Recent bekeken producten