Brooks Leren stuurtape - Wit

€ 58,99 € 52,95

Bespaar 10% (-€ 6,04)

Product beëindigd

Maak je geen zorgen, we hebben duizenden producten voor je!

Specificaties Brooks Leren stuurtape - Wit

  • Zoals bij Brooks de traditie is, is dit stuurtape gemaakt van een natuurlijk leer waardoor het een perfecte aanvulling is bij je Brooks zadel. Het stuurtape komt inclusief:
  • 2 strips van licht, geperforeerd leer stuurtape
  • 2 natural kurk en houten uiteinde plugs
  • 2 zelfklevende cloth strips.
  • Binnendiameter 22.2mm.

Omschrijving

Zoals gewend van Brooks is dit stuurtape gemaakt van natuurlijk leer zodat het de perfect aansluit bij je Brooks zadel.

Brooks heeft een klassiek product gereïntroduceerd wat ervoor heeft gezorgd dat vele fietsers, die bekend zijn met moderne alternatieven, het materiaal dat ze nu gebruiken voor grip en comfort opnieuw zijn gaan bekijken. Leer, een van oorsprong duurzaam en adement materiaal, werd de afgelopen jaren door vele fabrikanten veelvuldig vervangen door allerlei kunstmatige vezels en materialen, maar staat nu op het punt een comeback te maken onder fietsliefhebbers dankzij Brooks.

Andrea Meneghelli, brand director bij Brooks, legt uit: "Sommige goede dingen veranderen nooit. Eén daarvan is zeker leer, een materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt voor kelding, schoenen en dergelijke dankzij zijn unieke eigenschappen. Soms zorgt innovatie alleen voor innovatie ervoor dat traditionele materialen, die nog steeds in staat zijn om beter te presteren dan enkele nieuwe ontdekkingen, niet meer gebruikt worden dankzij een verandering in de mode. Vandaag de dag worden de meeste stuurtapes gemaakt van plastic, syntetisch kurk of micro-fibers, maar Brooks gelooft dat door het opnieuw introduceren van leer, dit de ´next big thing´ onder veeleisende fietsers kan worden."

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Andere producten van Stuurlinten

Klanten die Brooks Leren stuurtape - Wit kochten, kochten ook

Recent bekeken producten