Brooks Colt Zadel – Turkoois

€ 140,00 € 118,91

Bespaar 15% (-€ 21,09)

Product beëindigd

Maak je geen zorgen, we hebben duizenden producten voor je!

Specificaties Brooks Colt Zadel – Turkoois

  • Rails: Chromium Zwart Steel. Copper rivet.
  • Leer gespannen over metalen structuur.
  • Afmetingen: Lengte 273mm x Breedte 156mm x Hoogte 70mm.
  • Pasbaar op elke zadelpen met twee railsen.
  • Gewicht: 530 grs.

Omschrijving

Voor het eerst geproduceerd in 1979, is de Colt beroemd geworden onder Brooks fans voor zijn sterkte en duurzaamheid. De productie van de Colt werd een paar jaar teurg stopgezet onder mysterieuze omstandigheden, maar het zadel blijft nog steeds veelgezien op de weg over de hele wereld. Een bewijs van zijn eerder genoemde kwaliteiten. Apart is dat vele Colt zaldes hun weg hebben gevonden bovenop BMX-fietsen in die tijd, een ongewone ontwikkeling voor een Brooks zadel, maar zeker niet ongepast. Vandaag de dag toont de Colt zijn aantrekkingskracht aan een nieuwe generatie die valt voor de 80's retro-look, en is opnieuw geïntroduceerd in kleuren die een beroep op deze jongere, stijlbewuste rijders. De levendige kleuren worden bereikt door middel van natuurlijke plantaardige kleurstoffen, zoals gebruikelijk is voor al het leer in het Brooks productlijn.


Serie Special. Hand gehamerd in Engeland door vakmensen: b> Oorspronkelijk werden Brook zadels gemaakt met kleine klinknagels. Racers in de continentale tours wilden hun Brooks zadels echter opnieuw afgewerkt krijgen met grote koperen klinknagels om de levensduur te verhogen aangezien dit zachter is op de lederen top. Deze werkwijze werd door Brooks decennia geleden aangenomen. Een enkele slechtgericht hamerslag kan onherstelbare schade aan de leer aanbrengen, zodat de grootst mogelijke zorg tijdens de productie in acht genomen moet worden. Elke koper klinknagel op alle Special zadel modellen wordt zorgvuldig met de hand gehamerd door vakmensen.

Over Brooks

De geschiedenis van het befaamde Britse zadelmerk Brooks start al in 1865: een jongeman van slechts 19 jaar oud zou ´één van die nieuwbakken fietsen´ gekocht hebben die was uitgerust met een houten zadel dat erg pijnlijk was. Toevallig maakte zijn vader leren zadels voor paarden. Dus begon de jongen, beter bekend als John Boultbee Brooks, in zijn vader´s werkplaats een comfortabel zadel van leer te ontwerpen, wat buigzamer als duurzamer was dan zijn houten voorganger. Enkele maanden later was Brooks een feit en de rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis.

Brooks ervaring in het maken van zadels gaat nog steeds terug naar het begin en is ongeëvenaard door geen enkel ander merk in de wereld. Ook tegenwoordig worden de zadels namelijk gemaakt met hetzelfde uitgangspunt als waarmee gestart werd; kwaliteit staat voorop, zowel in materiaal als in fabricatie. De leren zadels zijn naast enorm comfortabel ook een lust voor het oog.

Andere producten van Zadels

Klanten die Brooks Colt Zadel – Turkoois kochten, kochten ook

Recent bekeken producten