Hoe monteer je een wiel met een terugtraprem?

03/06/2023
46
Views

Vandaag brengen we je de basisinstructies die iedereen zullen helpen die een achterwiel met terugtraprem wil monteren. Sinds enige tijd bestellen Spaanse, Franse, Nederlandse en andere Europese klanten, die meestal bij ons kopen, een terugtrapwiel en als ze het ontvangen hebben, bellen ze ons of sturen ze ons een e-mail met twijfels over hoe het gemonteerd moet worden.

Hieronder leest u welk gereedschap u nodig hebt en welke stappen u moet volgen om een terugtrapwiel correct te monteren.

Wat is een terugtrapremwiel?

montar una rueda contrapedal

Een terugtrapremwiel is een achterwiel met een «speciale naaf» die aan de achtervork van het frame is bevestigd en waarmee de fiets geleidelijk kan worden afgeremd wanneer de pedalen iets naar achteren worden bewogen. Het is het remsysteem dat traditioneel wordt gebruikt op Noord-Europese fietsen. In tegenstelling tot een vaste versnelling draait de naaf van de terugtrapwielen vrijwillig, identiek aan het vrijloopsysteem.

ZIE ALLE TERUGTRAPWIELEN

Gereedschap dat nodig is om een terugtrapremwiel te verwijderen en te monteren

Om een wiel met terugtraprem op uw fiets te verwijderen of te monteren, hebt u slechts twee gereedschappen nodig: een schroevendraaier om de bout op de naafpen vast te draaien en een moersleutel om het wiel te monteren en te verwijderen. Let op de afmetingen van elk onderdeel zodat het gereedschap compatibel is.

montar una rueda contrapedal

BEKIJK ALLE FIETSSLEUTELS

Hoe monteer je stap voor stap een terugtrapremwiel?

1. Zet het wiel op je fiets

Om het wiel correct te installeren, raden wij u aan een standaard te gebruiken, zodat de fiets vast staat en u hem zonder problemen kunt hanteren. Het eerste wat u moet doen is het achterwiel op het frame van uw fiets monteren om met de montage te beginnen.

2. De ketting goed leggen

Zodra het terugtrapremwiel op zijn plaats zit, moet u de fietsketting correct plaatsen. Om dit te doen, raden wij u aan te beginnen met het tandwiel en, zodra het erop zit, het op elke tand van het kettingblad van uw fiets te plaatsen. Als de ketting slap is, hoeft u zich geen zorgen te maken, want het belangrijkste is dat hij correct is geplaatst op elke tand van de aandrijving.

3. Verwijder de busklem

U zult zien dat de naaf van de terugtraprem een eigenaardige vorm heeft die uitsteekt alsof het een fietsderailleur is. Aan het uiteinde zit een metalen klem die op zijn plaats wordt gehouden door een schroef. Je moet dit stuk verwijderen en op de achtervork van je frame zetten. Buig het zodat het goed past en bevestig het aan het uiteinde van de naaf, zodat je het met de schroef en de schroevendraaier kunt vastzetten. Het is belangrijk dat je het niet te vast aandraait, je moet het alleen zo presenteren dat de naaf niet beweegt.

4. Juiste wielinstelling

Als al deze stappen zijn uitgevoerd, is het tijd om de montage van het terugtrapremwiel op uw fiets te voltooien. Met de moersleutel kunt u het wiel zonder problemen aandraaien. Wij raden u aan de moeren geleidelijk aan te draaien zodat het wiel volledig gecentreerd is.

5. De klem correct bevestigen

De laatste stap is het correct vastzetten van de klem. Met de schroevendraaier en de moersleutel kunt u de schroef vastdraaien, zodat de klem stevig aan de achtervork van uw fietsframe vastzit.

Als je nog twijfels hebt over hoe je het wiel correct installeert, hebben we een korte video gemaakt om iedereen te helpen die een wiel met terugtraprem wil installeren. Je zult zien dat het heel eenvoudig is en in korte tijd zul je het wiel op je fiets geïnstalleerd hebben. Een van onze monteurs legt in een minuut de stappen uit die je moet volgen om het correct te installeren.

U kunt zich abonneren op ons YouTube-kanaal via deze link, om als eerste de video’s te zien die we zullen publiceren.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *